نحوه نصب رادیاتورپانلی
اقدامات اساسی قبل از نصب رادیاتور پانلی
- قبل از شروع هر اقدامی، مطمئن شوید منبع تغذیه منطقه ای را که رادیاتور پانلی را در آن نصب می کنید، خاموش باشد. این کار از هر گونه حادثه یا شوک الکتریکی جلوگیری می کند.
- برای محافظت از خود در برابر هر گونه صدمات احتمالی در طول فرآیند نصب، استفاده از وسایل حفاظتی مناسب مانند دستکش و عینک ایمنی توصیه می شود.
- قبل از نصب رادیاتور پانلی روی دیوار، بررسی گردد که آیا دیوار به اندازه کافی محکم بوده و توانایی تحمل وزن رادیاتور را داشته باشد
- برای نصب همیشه به دستورالعمل های سازنده محصول مراجعه کنید. هر مدل رادیاتور پانلی ممکن است الزامات و مراحل نصب خاصی داشته که باید دنبال شود.
ابزار و مواد مورد نیازجهت نصب
- برای نصب رادیاتور پانلی به ابزار آلاتی همچون رادیاتور پانلی، براکت های نصب، نیپل فنری، شیررادیاتور، دریل و مته، پیچ گوشتی، لوله بر، آچار لوله گیر، نوار تفلون، خط کش و متراندازه گیری ، مداد برای علامت گذاری موقعیت براکت های نصب نیاز خواهید داشت..
تعیین مکان نصب
- انتخاب مکان مناسب با توجه به لوله کشی موجود در ساختمان یکی از الزامات مهم در نصب می باشد، بررسی گردد که لوله کشی آب یا سیم های برق ساختمان در پشت محل نصب رادیاتور تداخلی از نظر ایمنی نداشته باشد.
(در هنگام سوراخ کاری تداخل لوله کشی سبب نشتی آب و سیم های برق منجر به اتصال برق شهری و حادثه برق گرفتگی خواهد شد).
علامت گذاری موقعیت نصب
- با استفاده از یک مداد، موقعیت براکت های نصب را روی دیوار مشخص کرده و اطمینان حاصل نمایید که براکت ها در یک سطح و فاصله یکسان قرار دارند،دقت نماییدقسمت زیرین رادیاتور باید حداقل ۷ الی ۱۰ سانتی متر بالاتر از سطح کف و به اندازه۵ سانتیمتر از دیوار برای گردش طبیعی جریان هوای کافی و سهولت نصب اتصالات فاصله داشته باشد.(استفاده از تراز توصیه می شود )
سوراخ کاری محل نصب
- با استفاده از دریل و مته مناسب، سوراخ هایی را روی دیوار در موقعیت های مشخص شده ایجاد نموده و اطمینان حاصل نمایید که سوراخ بوجود آمده دارای اندازه مناسب برای نصب براکت های نصب هستند.
نصب براکت ها برروی دیوار
- براکت های نصب را با استفاده از پیچ به دیوارنصب کرده و مطمئن شوید که محکم و هم سطح باشند (رادیاتور با طول ۱۸۰ سانتی متر یا کمتر نیاز به ۲ براکت نصب داشته و رادیاتور های با طول ۲ متر یا بزرگتر نیاز به حداقل ۳ براکت نصب دارد)..
اتصال لوله های سیستم
- لوله ها را طبق دستورالعمل سازنده به رادیاتور پانلی وصل نموده و از یک آچار لوله گیر برای محکم کردن اتصالات استفاده نمایید.( تمام اتصالات رادیاتور ½ است.)
نصب رادیاتور پنلی
- رادیاتور پانلی را با دقت بروی پایه های نصب شده برروی دیوار قراردهید اطمینان حاصل نمایید که رادیاتور تراز بوده و بصورت محکم به براکت ها وصل شده است.
تست عملکرد رادیاتور
- سیستم گرمایش را روشن کرده و رادیاتور پانلی را تست نمایید تا مطمئن شوید که عملکرد مناسبی دارند. در غیر اینصورت هرگونه نشتی در مسیر گرمایش را بررسی گردد.
- پس از نصب، با استفاده از آچار هواگیری موجود در بسته بندی، مقداری از آب رادیاتور (به اندازه یک لیوان) خالی نموده تا هوای داخل رادیاتور تخلیه گردد، عدم انجام این کار، منجر به کاهش عملکرد گرمایش خواهد شد.
نکات مهم
- جهت تمیزکردن رادیاتور از پارچه نرم و مرطوب استفاده گردد و از استفاده کردن هرگونه مواد شیمیایی و پاک کننده خودداری نمائید.
- از یخ زدگی آب رادیاتوردرمواقعی که سیستم شوفاژ خاموش است ودمای هوا زیرصفردرجه می باشد جلوگیری شود. درغیر این صورت هرگونه خسارت ناشی ازیخ زدگی به عهده مصرف کننده خواهد بود .
- سختی بالا و یا خیلی پایین و همینطور اسیدی یا بازی و میزان یون کلراید میتواند اثرات خورندگی روی رادیاتور و دیگراجزای سیستم شوفاژ داشته باشد.
- دقت فرمایید اتصالات رادیاتورها پس ازنصب و راه اندازی سیستم حرارت مرکزی نشتی نداشته باشد درغیراینصورت علاوه برورود آب جدید بااملاح خورنده، باعث آسیب دیدن سیستم شوفاژ ازجمله پمپ سیرکولاسیون و …خواهد شد.